MicroStrategy zamelt geld in om meer Bitcoin te kopen

Softwarebedrijf MicroStrategy (MSTR), dat vorig kwartaal in het nieuws kwam met de aankoop van Bitcoins voor treasurybeheer, verdubbelt de inzet. Het doel van zijn initiële investering was om zijn schatkistgeld om te zetten in een opslag met waardeactiva om zich in te dekken tegen inflatie.

 

Het in Virginia gevestigde bedrijf biedt $ 550 miljoen aan senior converteerbare ongedekte obligaties voor vijf jaar aan investeerders en is van plan de opbrengst van het aanbod te gebruiken om meer Bitcoin te kopen. Het bedrijf is voornemens elk jaar in juni en december een rente van 0,75% op jaarbasis te betalen. Het verwacht $ 537,2 miljoen op te halen uit het aanbod, na aftrek van noodzakelijke uitgaven en verantwoording van het aanbod. Eenvoudig bitcoin kopen op de markt.

 

MicroStrategy biedt $ 550 miljoen aan senior converteerbare obligaties aan om verdere aankopen van Bitcoin te financieren.

De aankoop van Bitcoin door het bedrijf afgelopen kwartaal resulteerde in een aanzienlijke prijsstijging voor zijn aandelenkoers.

Sommige analisten en commentatoren hebben betoogd dat, gezien de bedrijfsfundamenten van MicroStrategy, de stap het softwarebedrijf verandert in een vermogensbeheerder voor Bitcoin.

 

 

Inzicht in de Bitcoin-weddenschap van MicroStrategy

Dit is de eerste keer dat een beursgenoteerd bedrijf van plan is geld van de markten op te halen met het expliciete doel Bitcoin te kopen. MicroStrategy heeft daar goede redenen voor. Na de aankoop van Bitcoin ter waarde van $ 475 miljoen in het laatste kwartaal, veranderde de aandelenkoers van het bedrijf van koers en schoot het met ongeveer 130 procent omhoog om een ​​piek van $ 342 te bereiken. Op het moment van schrijven worden de aandelen verhandeld tegen $ 286. De initiële investering van $ 475 miljoen in Bitcoin is nu meer dan $ 740 miljoen waard. Online libertex review lezen is goed.

 

Het is moeilijk om de plotselinge stijging van de aandelen van MicroStrategy toe te schrijven aan de financiële situatie of het bedrijf: het bedrijf heeft de afgelopen drie jaar dalende inkomsten en winsten gerapporteerd. Terwijl de aankondiging van Bitcoin vorig kwartaal resulteerde in verhoogde ‘klantactiviteit’ voor MicroStrategy, heeft het bedrijf geen nieuwe klanten aangetrokken, aldus Phong Le, de Chief Financial Officer van MicroStrategy.

 

Het managementteam van het bedrijf erkende de Bitcoin-hobbel tijdens een inkomstengesprek, toen ze veel tijd besteedden aan het uitleggen van hun nieuwe treasury-managementstrategie. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, vergeleek Bitcoin afwisselend met goud en sociaal netwerk Facebook tijdens het gesprek, en beweerde op een gegeven moment dat de cryptocurrency een “softwarenetwerk was dat in staat is om monetaire energie op te slaan en te kanaliseren.”

 

Los van metafysische vergelijkingen is de Bitcoin-weddenschap van MicroStrategy een winstgevende geworden. Het bedrijf kocht Bitcoin voor een gemiddelde prijs van $ 11.111. Op het moment van schrijven handelt het op $ 18.237,57. MicroStrategy beschouwt Bitcoin als een immaterieel activum voor onbepaalde tijd, wat betekent dat het hun totale inkomsten alleen beïnvloedt als ze besluiten het te verkopen.

 

Een vermogensbeheer- of business intelligence-bedrijf?

De beslissing van MicroStrategy om Bitcoin te laden, heeft het bedrijf volgens sommige commentatoren veranderd in het equivalent van een vermogensbeheerder voor de cryptocurrency. Met andere woorden, investeerders in het bedrijf kunnen meer worden aangetrokken door het vooruitzicht van winst uit een snel stijgende en afnemende activa dan door de fundamentele zaken van MicroStrategy, die de afgelopen maanden niet wezenlijk lijken te zijn veranderd.

 

Het is niet verrassend dat de beslissing bij analisten niet goed viel. Citigroup degradeerde het aandeel naar een “verkoop” nadat MicroStrategy zijn persbericht had gepubliceerd. “ Hoewel de omvang van de initiële bitcoin-investering van MSTR (~ $ 450 miljoen) in wezen ongekend was, werd dit tenminste gedaan met overtollig contant geld en tegen een lagere prijs (~ $ 11.000 versus ~ $ 19.000). De uitgifte van nieuwe schuld om Bitcoin-aankopen te financieren is agressief en kan een deal-breaker zijn voor software-investeerders, die misschien bang zijn dat ze nu een meer risicovolle asset management-onderneming bezitten ”, schreven analisten in een notitie.

 

 

 

 

Rebekah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top